divendres, 9 d’agost del 2013

Georgina - Bhimphedi - 9/08/2013

Avui, hem dedicat als assajos i als preparatius de l’obra que estrenem demà sobre la importància de l’aigua i l’higene,  amb la col·laboració de tot el poble. Nosaltres ens encarreguem del ball dels “cuxos” (escombres), l’Ester dirigint la dansa, i la resta la percussió que l’acompanya. A les 7 del matí ens hem trobat i sembla que la cosa comença a agafar forma, i tant les nenes com nosaltres ho disfrutem molt.

Al cap d’uns minuts de que els nens marxessin cap a l’escola, hem vist que tornaven a entrar a Balmandir amb un somriure d’orella a orella. Es veu que les classes d’avui s’havien suspès.

Hem aprofitat per fer una altre excursió al riu, ja que sembla que als petits els hi agrada més, els grans prefereixen quedar-se per aquí descansant i fent les seves coses. Els hi hem proposat d’anar a una altre banda, però es veu que son de idees fixes i prefereixen anar a lo segur, allà on ells coneixen. M’han explicat que l’any passat anaven més amunt, on s’havien construït una “piscina” amb pedres, estancant l’aigua, però amb el cabal del riu se’ls i havia desmuntat i aquest any n’havien fet una altre més avall. Es un moment de vida, on l’aigua fresca i els somriures fan que no pensis en res i dediquis l’estona a desconnectar. Els més petits tenen respecte a l’aigua i a la profunditat, però amb la nostre ajuda sembla que comencen a confiar-hi poc a poc i cada vegada fan alguna passa més endins. Per altre banda les nenes al·lucinen quan ens veuen flotar a l’aigua fent el “mort” elles ho intenten però el cul se’ls hi enfonsa, es molt graciós. Hem estat fent varis jocs: passar entre les cames per sota l’aigua, esquitxar-nos fins a no poder més, aguantar la respiració etc. Mentrestant hi havia qui preferia estar a les roques fent volar un estel que s’han construït. A mi men han regalat un,  però per ara no tinc massa traça fent-lo volar, haure de practicar mes d’ara endavant.

De 13 a 15 hores hem pujat al poble a l’escola de primària a fer l’assaig general amb tots els grups que participen a l’obra. La veritat es que s’han de mobilitzar molts nens, i s’ha de dir que ells no tenen massa experiència en fer aquest tipus de muntatges, però ganes no en falten així que el resultat ha sigut molt positiu. Es maco veure com es coordina tanta gent amb una mateixa finalitat per aconseguir un resultat tant positiu i beneficiós per la canalla.

Per acabar el dia, hem fet la segona part de la gincama que vàrem començar ahir. Avui consistia en col·locar sobre dos mapes, el de Ásia i el d’Europa , el tresor que els nens van trobar ahir després de realitzar les diferents proves, un munt d’imatges de banderes de diferents països i de coses típiques que entre tots hem anat enganxant. S’hi han apuntat pocs nens, ja que molts eren al camp de futbol, i d’altres preferien anar a veure la tele; però la veritat es que ha funcionat molt bé, tenien moltes ganes d’aprendre i de descobrir coses noves i curiositats d’altres llocs del món.

Ja falta poc per el nostre comiat de Balmandir i de Bhimphedi, nomes ens queden quatre dies de convivència amb la gent i els nens als que hem agafat tant de carinyo i afecte, així que aquests últims dies intentarem acabar d’absorbir totes les coses que ens ofereixi la vida en aquest lloc tant maravillos.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada