dijous, 4 d’agost del 2011

Fotos 02/08 al 04/08


El garito del Surendra, des de la seva habitació.


A l’habitació del Surendra, enviant mails des del seu ordinador personal, que ens ha dit que es molt millor que el que té a la seva oficina. Esta clar que ens fa tots els honors! Clar que després també s’ho cobra, jejeje… Es bastant més car que a Hetauda i més lent, però clar, aquí només va per modem i no tenen tarifa plana…


Nois treballant en la pista de basquet, just darrera del palauet rana del Dayaram.



Vista del Palauet i del recinte de l’orfenat des de l’altre costat del riu.


Encara una altra visió de l’orfanat i la presó, amb les torres i construccions de color rosa i teulades blaves. Aquest es l’extrem de baix del poble, i nosaltres vivim just a l’altre extrem.


“Apretujamenta autobusística” anant cap a Hetauda. Plantes, genolls, cames, paquets, sacs d’arros i de llenties… i encara més coses de les que pogueu pensar!!


Forest Office d’Hetauda, a on fan un programa de fer carbó amb restes vegetals del bosc (fulles i branques seques). Els vam anar a presentar el projecte de fer carbó amb restes del blat de moro i van estar molt interessats.


Poster del procés de carbó que fan ells… esta en nepalí, pero es pot veure que els passos son els mateixos. Ja tenen tot el sistema fet, només els faltaria canviar la materia primera… a veure si hi posen una mica d’empenta!!


Vestíbul d’entrada del Centre de Salut, amb les motos aparcades al fons. La dona asseguda a la taula es la enfermera (o administrativa?) de recepció.


Caixes d’injeccions apilades en un racó del mateix vestíbul. Sembla que tal com arriba, allà ho deixen…


Consulta del Dr Ramesh, on vaig estar asseguda durant ben bé una hora, tot fent un tè i veient com ell passava visita. Una situació una mica incòmode, pero curiosa.


Tamburets on seien els pacients a mida que anaven entrant. No vaig veure que tregués ni una sola fitxa amb historials clínics de cada pacient, etc… Es limitava a atendre als pacients (això si, semblava que ho feia bé) i a anar-los fent les receptes.


Un dels múltiples gràfics que tenen penjats per la paret. En aquest cas sembla un seguiment de les vacunacions que han anat fent.


Encara a l’hospital, la nevera on deuen guardar tots els medicaments, etc…


Sortida de la consulta del Dr Ramesh, amb vistes al “vestíbul-aparcament” al fons.


Higiene a l’orfenat: aquí es veuen els grans dutxant-se despres de l’entreno, almenys ells si que ho fan!!! Els petits ja costa més, tot i que els hi estem instistint bastant… El principal problema que tenen es el rentat de roba i la falta de sabons bons, tant per ells com per la roba, pels lavabos, etc… I clar, llavors es dutxen i estan molt nets, pero es tornen a posar a sobre aquella roba mal rentada, i per això fan tots olors “sospitoses”… Només amb una rentadora i una secadora, i bons sabons, la cosa milloraria moltíssim!!!


Big Brother – Little Brother. Aquest es un projecte que hem intentat arrencar, assignant un nen petit a cada gran, perque aquest s’ocupi d’ell tant en salut, com en estudis, etc… N’hi ha un parell o tres que son germans de sang, pero la resta son assignats “a dit”. Esperem que funcioni!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada