dissabte, 4 d’agost del 2012

04-08 - El darrer dia complet a Balmandir (Dani)


Avui no ens hem aixecat a les 6, ni tan sols els nens. Després de la festa d’ahir que va durar fins les tantes de la matinada (en realitat a les 12 ja ho havíem recollit tot, però us heu de posar en la mentalitat nepalesa). Però hem d’aprofitar el temps, avui és el darrer dia complert que passem a Balmandir. 

Ja hem estat 20 dies aquí, és molt de temps? És poc temps? No ho sé. A vegades hi penso i em dóna la sensació de que acabem d’arribar. A vegades hi penso i em dóna la sensació de que conec aquests nens de tota la vida. 20 dies a Barcelona volen sense adonar-te’n i es confonen amb el munt de dies a Barcelona, però aquests 20 dies no es confondran mai. No sé si és molt o poc temps, però tots els voluntaris ens quedaríem més temps. 

El que no fem avui ja no ho farem, així que ens posem a acabar d’ordenar l’ ”Shtore room”, habitació on s’hi guarda menjar, cartolines i mil coses més i feia fàsic entrar quan vam arribar i ara fins i tot s’hi queda a dormir el nostre cuiner Ram alguna nit.

La Mònica comença la seva ronda de reunions, avui les ha convocat totes a la “Guest house”, una darrera l’altre, s’ha d’aprofitar el temps. Primer es reuneix amb el professor de ball per acordar que faci classes als nens de Balmandir durant tot el curs. Després amb el Bijey per parlar de preus de la casa i de sensacions generals. Finalment se’n va amb l’Anna i el Carles a veure en Surendra per explicar-li totes les conclusions del projecte d’anàlisi de l’aigua i li donen els cartells informatius i l’informe que ha fet l’Anna B. I l’informen que l’aigua que surt del seu filtre és tan dolenta o més que la de la font del carrer... un filtre sense manteniment millor no tenir-lo... (lliçó que també hem d’aprendre a Balmandir).

Jo mentrestant sóc a la “library” amb en Kul enganxant cartells educatius per les parets, alguns mapes i fins i tot una senyera. A més, en Prince ens ajuda a refer el cartell dels germans grans i petits (cada noi gran ha de tenir especial atenció amb un nen més petit, així ens assegurem que no en quedi cap de descuidat, tot i que en realitat es cuiden força entre ells i ho comparteixen tot).

La resta de nens i voluntaris són al riu banyant-se i saltant des de dalt de la presa. No és l’embassament de Baells, però només mirar les fotos ja sento vertigen.


 Després del Dalbat i recuperar energia, l’Anna, en Carlos i la Mònica van tenir la valentia d’entrar a l’habitació del Dayaram, que pel que han explicat no és l’exemple de pulcritud. “Ai, mira això que hi ha per terra és el trepant que estàvem buscant aquests dies?” diu en Carlos. “Ostres Dayaram, aquesta habitació està una mica desordenada” diu la Mònica. “Sí, és que aquest any no l’he ordenat encara” diu en Dayaram amb tota la “pachorra”... S’ha d’admetre que aquest home sap encaixar els cops, a vegades penso que els sap encaixar massa bé... Però tot pop si el colpeges bé al final s’estova... Així que amb aquesta esperança la Mònica comença a dir-li totes les veritats.  “Uui, nosaltres millor marxem” li diu en Carlos a l’Anna, i es retiren discretament.

Mentrestant al pati, al punt de trobada central la Sampurna dibuixa amb una destresa sorprenent amb henna a tots aquells que ho desitgin, i als que no també, sinó no et tornarà a parlar mai més ;)

 
Al vespre se’n va la llum. Tot queda fosc. El pobre Ramesh petit no es mou del nostre costat, diu que un dia va veure un fantasma i a més la seva llanterna no té piles... abans de marxar en comprarem... El cel està ennuvolat, com gairebé sempre, jo havia portat un petit telescopi per mirar les estrelles, innocent de mi... Com a mínim un dia vam poder veure la Lluna en quart creixent i un altre dia vam observar el Sol, amb un parell de taques. Però no havia tingut la oportunitat d’utilitzar el meu super-laser verd per apuntar les estrelles. Així que ja que és l’última nit, l’utilitzaré ni que sigui per apuntar les muntanyes. Quin èxit, tots els nens s’acosten com insectes atrets per la llum, fins i tot en Ramesh s’oblida dels fantasmes per uns moments i ens posem a apuntar tant lluny com podem per espantar als tranquils habitants de les muntanyes amb la llum verda. Torna la llum.

Avui decideixen les nenes anar a dormir a l’habitació de les voluntàries, ja que el dia que es va dormir a la “library” les nenes no van voler dormir amb tots els nens. Així que van decidir que avui els tocava a elles fer alguna cosa especial.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada